Gazdasági és környezeti szempontból fenntartható, versenyképes telephelyet alakít ki a debreceni cég


A Norta Kft. az Észak-Alföldi Operatív Program keretén belül ÉAOP-1.1.1/D-11-2011-0165 pályázatával 100.000.000 Ft Uniós támogatásban részesült az „Új telephely kialakítása a Norta Kft.-nél” elnevezésű pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretén belül. Jelen projekt keretében a Norta Kft. új telephelyének kialakítása valósul meg Debrecen kiemelkedően fontos gazdasági övezetében, mivel a cég régi telephelyének fenntartása gazdaságtalanná vált. A Norta Kft. az elmúlt években - a gazdasági válság ellenére - jelentős növekedést ért el mind az alkalmazottak létszámát (amely a 2010. évi létszámhoz képest majdnem duplájára növekedett), az árbevételt, illetve a Kft. által végzett tevékenységeket tekintve. A cég jelenlegi telephelye szűkössé vált, így ezen indokokat mérlegelve döntöttek úgy, hogy szükséges egy nagyobb, megfelelő raktározási kapacitással, kiszolgáló helyiségekkel, irodákkal és szociális helyiségekkel rendelkező, gazdaságosan fenntartható telephely kialakítása.

A Norta Kft. a jelenlegi FONTANA Szabadidőközpont épületét találta megfelelőnek. A projekt előkészítése során elkészült az építési engedélyes tervdokumentáció és az építési költségvetés. A projektben az épület teljes átalakítása valósul meg, így az épületben megszűnnek a korábbi szórakoztatáshoz, sportoláshoz kapcsolódó létesítmények, helyettük raktárak, iroda helyiségek, kiszolgáló egységek, szociális blokkok és gyártó csarnok kerül kialakításra, építésre. A projektben megvalósuló fejlesztés a fémszerkezetek gyártáshoz, ipari gépek, berendezések javításához, lakó- és nem lakó épületek építéséhez kapcsolódik. A projektben alapvetően két tevékenység valósul meg: egy új csarnok építése és a meglévő épület teljes átalakítása, telephellyé történő minősítése. Az épület új funkciója megköveteli az egész létesítmény épületgépészeti és elektromos átalakítását. A projekt keretében a teljes költségvetés 8%-át kitevő megújuló energiaforrás kiépítés valósul meg.

A tervezett fejlesztéseknek köszönhetően a Norta Kft. egy olyan új telephelyre fog költözni, amely mind gazdasági, mind pedig környezeti szempontból fenntartható. Az új épületben olyan hasznos terek kerülnek kialakításra, amelyek biztosítják a minőségi munkavégzéshez szükséges munkakörülményeket, továbbá a fejlesztés eredményeként a pályázó Kft. versenyképességének és hatékonyságának, valamint árbevételének növekedését várja el.

A projekt tervezett kezdete 2012. szeptember 03., tervezett befejezése 2013.06.30.

A cégről és a nyertes pályázatról bővebb információt az alábbi elérhetőségeken kaphatnak:

Földesi-Kovács Emese
PR és marketing referens
Norta Kft.
Mobil: +36 20 429 5090
E-mail: emese@funcenter.hu