Találkozott már cégünk 4 csillagos hotelében a grillpartikon használt grillsütővel?
Biztosan elámult a szerkezet méreteit és funkcióit látva.

Ez nem véletlen, hiszen a saját fejlesztésű és gyártású professzionális grillsütőnk minden funkcióját tekintve piacvezető a ketegóriájában. Több olyan újítást is tartalmaz, amiért használati mintaoltalmat kapott a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától.

De miért is olyan különleges ez a grillsütő?

Minden grillezésben jártas szakember a faszénre esküszik. Nem véletlenül, hiszen az a bizonyos "grilles" íz más természetes módon nem érhető el adalékok - pl. füstaromák - nélkül.

Faszénen grillezni egy külön tudomány, egyesek szerint misztikum.
...legalábbis eddig az volt. A cégünk által fejlesztett és szabadalmaztatott szerkezet végre átemelte a faszenes grillezést a 21. századba!

A berendezés elsősorban vendéglátós igényekre lett kifejlesztve, a folyamatos használatot és a fejlesztésbe bevont vendéglátós szakemberek által megfogalmazott igényeket szem előtt tartva.
A grillsütő nagyobb, üzleti mértékű igények kiszolgálására lett kifejlesztve, de otthoni, fél-professzionális felhasználásra is megfelelő, minden szegmensben prémium kategóriás termék.

A találmány célja, hogy külső energiaforrás nélkül tartsa melegen a már elkészített ételeket, illetve a mozgatható tűztér és az elektromos befúvó rendszer segítségével minél gyorsabban és hatékonyabban készüljenek el az ételek, ezáltal csökkentve a ráfordított munkaidőt, minőségromlás nélkül. A beépített tölthető akkumulátor növeli a grillsütő mobilitását és a használók komfortérzetét. Nem csak komfortérzetet nyújt, hanem lehetővé teszi a használatát áramszünet esetén is, vagy olyan helyeken ahol nem áll rendelkezésre hálózati áram.

A mobil, akkumulátorral és hálózati árammal egyaránt működő faszenes grillsütő, az elektromos befúvó motor és függőlegesen állítható magasságú tűzterek segítségével ideális hőmérsékleten tartja a grillrácsra helyezett húst, zöldséget, stb. A sütő felett elhelyezkedő elszívó szerkezet biztosítja a füst, égésgázok és gőz távoltartását a felhasználótól, valamint az égésgázok maradék hőjét felhasználva melegen tartásra is használható.

A tűztér, mozgatására minden eddig szabadalmaztatott technikától eltérő eljárást fejlesztettek ki szakembereink.

Az elszívó szerkezet nem csak elvezeti a felesleges hőt és égéstermékeket, de a grillsütő bemelegedését követően folyamatosan szűk hőmérséklet tartományban üzemel, így opcionálisan alkalmas a már elkészült ételek melegen tartására.

A grillsütő szabványos beépített akkumulátorral rendelkezik, amely működés közben is tölthető, valamint tönkremenetel esetén könnyen és olcsón cserélhető.

Az elektromos rendszer egy elszívó és tűzterenként egy-egy befúvó motort működtet. A grillrács felett elhelyezkedő elszívó egységben egy darab elszívó motor szívja és vezeti el a füstöt. A befúvó motorok levegőt juttatnak a tűztérbe, ezáltal izzítva a faszenet.

A váz zártszelvényből van kialakítva, amelynek mind a négy alsó végpontján egy - egy kerék van beépítve, ezáltal könnyedén mozgatható. A kerekek fékező rendszerrel vannak ellátva.
A váz vaslemezzel van burkolva, amely hőálló festékkel van felületkezelve (szinterezve). A tűzterek körül hőszigetelés került kialakításra.

A váz felső részén vannak kialakítva a tűzterek (2 db) és kivehető hamutartók. A tűztérben elhelyezet faszén begyújtása és izzítása az elektromos befúvó motor segítségével könnyen és egyszerűen, égésgyorsító anyag használata nélkül megoldható, ezáltal csökkentve az erre fordított időt és feleslegessé téve a nemkívánatos kemikáliák használatát.
A tűzterek oldalán elhelyezkedő befúvó motorok közvetlenül a tűztérhez irányítják a levegőt. A tűztér mindkét része külön-külön ellátható levegővel, így még pontosabb szabályzást lehet elérni. Az elektromos motorok fordulatszáma szabályozható 3 fokozatú fokozatkapcsolókkal, így a felhasználó teljes mértékben beállíthatja a neki megfelelő paramétereket.

Az elválasztott tűzterek külön-külön mozgathatóak, ezáltal különböző fajtájú ételek elkészítése is lehetségessé válik egyszerre.
A tűzterek magassága függőlegesen állítható fokozatmentesen, a váz két oldalán elhelyezett emelőkarok, vagy elektromos aktuátor motorok (választható) segítségével.
A parázstartó tálcák hasonló módon a tűzterekhez, meg vannak kettőzve és teljesen kivehetőek, ezáltal a hamu kiürítése a tálcákból egyszerűen és gyorsan, akár működés közben megoldható.

A váz felső részén helyezkedik el a két részből álló grillrács, amely elől alumínium lemezzel, oldalt gránit lappal van körbeborítva. Könnyen tisztítható, kés és egyéb konyhai eszközök nem tesznek benne kárt, illetve esztétikai szempontból is illik a berendezés prémium jellegéhez.