A kedvezményezett neve: NORTA Kft.
A projekt címe: Intelligens otthon megvalósítása innovatív megoldásokkal
A projekt kezdő dátuma: 2019.12.08.
Tervezett befejezés dátuma: 2022.06.30.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018-00454
A szerződött támogatás összege: 322.232.400,- Ft
A szerződött hitel összege: 250.000.000,- Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 45%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt megvalósítása során egy olyan „okos otthon” vezérlő rendszer technológiai fejlesztése valósul meg, melynek legnagyobb eredménye, hogy a fejlesztések környezetvédelmi szempontokat, a fenntarthatóságot, az egészségmegőrzést és a kiskorúak védelmét szem előtt tartó termékeket eredményeznek, ami megalapozza a termékcsalád piacképességét.
Egy olyan moduláris szoftver rendszer kerül megvalósításra, mely saját fejlesztésű hardvereszközökkel egészül ki. A modulok egy integrált rendszer keretében kapcsolódnak össze, ezáltal lehetővé vállnak olyan összetett paraméterezésű funkciók, melyek egyszerre több modul funkcionalitását is igénybe veszik. A részegységek külön, autonóm működésre alkalmas formában is hasznosíthatóak, így a fejlesztés végtermékei a lehető legszélesebb körben alkalmazhatóak. A fejlesztés során létrejövő eredmények az egészség, a fenntartható környezet, az élhető környezet, a logisztika és a biztonság területekre sorolhatóak. A projekt keretében kifejlesztésre kerülnek intelligens eszközök, megoldások és szoftvertermékek, melyeket egységesített kommunikációs interfésszel látunk el, ezáltal garantálva a későbbi bővíthetőséget, kompatibilitást valamint a megfelelő modulokra bonthatóságot.

A projekt megvalósítása során létrejövő szoftver és hardver elemek a teszthelyszínen kerülnek telepítésre, és itt történik az éles üzem próbájuk is. A teszthelyszínek Debrecen külterületén, a belvárostól csupán 7 km-re, a turisták és pihenni vágyók által gyakran látogatott híres Arborétum közvetlen szomszédságában, a turisztikai szolgáltatások széles körét felvonultató Arbo tanya turisztikai központtól és az Erdőspuszta Club Hotel és Fenyves Vendéglőtől csupán 1 km-re található, fenyvesek által körbevett, egyedülálló természeti szépségű területen, egy intelligens házban kerülnek kialakításra. A piacon jelenlévő értékesítők jelentős részénél nem elérhető speciális területekre kínált megoldások.
A technológia minél szélesebb körű alkalmazásának érdekében a teszthelyszínen például medence ellenőrzési rendszer kerül kialakításra. A projekt során használt teszt ház a fenntartási időszakban látogató központként funkcionálna, ahol az intelligens eszközök működés közben megfigyelhetőek. Az egyedülálló fűtési rendszer kiépítése úgy valósul meg, hogy üveg falon keresztül látható lesz az érdeklődök számára a gépészet, valamint a teljes működés, ezzel is minél nagyobb betekintést engedve a látogatók számára.