Kedvezményezett neve: Norta Kft.
Projekt címe: „Új gyakornoki program a Norta Kft-nél”
Projekt kezdő dátuma: 2019.10.18
Tényleges befejezés dátuma: 2020.10.31.
Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-19-2020-00089
A szerződött támogatás összege: 11 088 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

Jelen projekt keretében négy fő gyakornok foglalkoztatását vállaltuk, két fő vállalati szakmai kapcsolattartó kinevezésével, akik több mint 5 éve megbízható alkalmazottai társaságunknak. A szakmai vállalati kapcsolattartók hozzájárulnak a beilleszkedési nehézségek leküzdéséhez, a tevékenységi kör sokszínűségének bemutatásához. A Kft. székhelye Budapesten található, de tevékenységeit főleg Debrecenben végzi.

Jelen projekt keretében a 4002 Debrecen, Külterület egyéb 0752/13 hrsz. címen található Erdőspuszta Club Hotel területén bevezették a gyakornokokat az alábbi munkakörökbe: 2 fő lovász és 2 fő konyhai kisegítő.

A gyakornokok minőségi munkavégzéséhez kapcsolódóan a következő eszközök kerültek beszerzésre: a két fő lovász hasznosítja a nyerget, a kettes fogathámot és a 129 db-os szerszámos bőröndöt. A szálloda konyháján helyet foglaló két fő konyhai kisegítő számára beszerzésre került 1 db roston lapsütő és 1 db ipari mosogatógép. A beszerzések nagyban hozzájárulnak a megfelelő gyakornoki munkafeltételek biztosításához, valamint a gyakornok munkatapasztalat szerzéséhez.

A gyakornoki program lezártát követően nem csak szakmai tapasztalattal fognak rendelkezni, de önálló munkavégzésre lesznek képesek saját munkakörükben, továbbá rálátást nyernek a szakmához kapcsolódó további munkafolyamatokra is. A projektnek köszönhetően javul a fiatalok gyakornoki képzésben való részvétele, képzettsége, szakmai gyakorlati ismeretei, munkatapasztalata, ezáltal munkaerő-piaci kilátásaik és foglalkoztatásuk. Elősegítjük a szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedését, munkatapasztalat szerzését, támogatva a felsőfokú végzettséggel nem rendelkezők szakmai karrierjének, pályafutásának megerősítését. Gyakornokként a fiatalok valódi munkatapasztalatot szerezhetnek, ezáltal javul foglalkoztathatóságuk és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyeik.