A kedvezményezett neve: Norta Kft.
A projekt címe: A Norta Kft. kapacitásbővítő beruházásának támogatása
A projekt kezdő dátuma: 2017.12.04.
Tényleges befejezés dátuma: 2019.06.05.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01096
A szerződött támogatás összege: 27 636 450 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 30 %

A jelen projekt keretében az építőipari terület fejlesztése tervezett: 4299 Egyéb m.n.s. építés. Alkalmazott technológia, módszer A pályázó cég építési tevékenységet tervez: egy 100 m2-es betonozott felületű szilárd tároló hely kiépítése tervezett, amely megfelelően biztosítja a gépek sármentes, szakszerű tárolását. 4299 Egyéb m.n.s. építés A Norta Kft. az építőiparhoz kapcsolódóan az elmúlt években elsősorban nem lakó épület kivitelezési munkálatait végezte.

A projektben beszerezni kívánt eszközök a az építőipar nélkülözhetetlen elemei, de eddig nem nyílt lehetőségünk ezek beszerzésére. A jövőben az Elektromos önjáró ollós emelő, a Mobil motoros anyag emelő daru, amelyek az építkezéseknek a magasabb felületek szükség szerinti elérését, valamint az anyagoknak és a munkásoknak szintén a magasabb pontokra történő eljuttatását teszi lehetővé, a Gumikerekes exkavátor és tartozékai, illetve a Csúszókormányzású mini homlokrakodó- és földmunkagép és tartozékai segítségével többek között a talaj előkészítő, épület alapozások és a munka árok kiásását lehetősé tevő kapacitásunk jönne létre, ezzel jelentősen növelve a Kft. által önállóan vállalható munkafeladatokat.

A beszerzendő gépek az építési terület megtisztítására, talajmozgatásra (földkitermelés, feltöltés, az építési terület szintbe hozása és egyengetése, árokásás, szikla eltávolítása stb.), takaróréteg eltávolítására, egyéb terület-előkészítési műveletek végzésére, építési terület lecsapolására, az építési területről műtárgyak, aknák és hasonlók eltávolítására, építőipari jellegű földmunkák (pl. drénezés, teraszok kialakítása, stb.) elvégzésére alkalmasak. Az asztali számítógép és a laptop beszerzését az indokolná elsősorban, hogy ilyen jellegű, megfelelő színvonalú informatikai eszköz nem áll rendelkezésre a megvalósítási helyszínen, ezek megléte nagyban hozzájárulna a munkafolyamatok szervezéséhez, a megrendelések kezeléséhez és a logisztikai feladatok ellátásához.