A kedvezményezett neve: Norta Kft.
A projekt címe: Gyakornoki program a Norta Kft.-nél
A projekt kezdő dátuma: 2017.01.16
Tényleges befejezés dátuma: 2018.04.02
Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2016-00034
A szerződött támogatás összege: 29 038 125 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%

Jelen projekt keretében nyolc fő gyakornok foglalkoztatását vállaltuk, három fő vállalati szakmai kapcsolattartó kinevezésével, akik mindannyian több mint 2 éve megbízható alkalmazottai a Kft-nek. A Kft. székhelye Budapesten található, de tevékenységeit főleg Debrecenben és Túrkevén végzi.

Jelen projekt keretében a 4002 Debrecen, Külterület egyéb 0752/13 hrsz. címen található Erdőspuszta Club Hotel területén a TEÁOR 55.10 Szállodai szolgáltatás tevékenységébe, illetve a TEÁOR 5610 Éttermi, mozgó vendéglátás tevékenységébe bevezette a gyakornokokat az alábbi munkakörökben: 2 fő karbantartó, 1 fő kertész, 1 fő szobaasszony, 1 fő pultos, 1 fő szakács, 1 fő felszolgáló és 1 fő recepciós.

A gyakornokok minőségi munkavégzéséhez kapcsolódóan a következő eszközök kerültek beszerzésre: a 2 fő karbantartó és a kertész gyakornokok hasznosítják a benzines önjáró fűnyírót, a benzinmotoros gyepszellőztetőt, a medencetisztító robotot, a kézi akkumulátoros csavarbehajtó fúró, vágó, csiszoló szettet és a mobil szerszámos szekrényt szerszámokkal. A szállodában helyet foglaló szobaasszony és recepciós gyakornokok számára került beszerzésre a szobaasszony kocsi és az ipari száraz-nedves porszívó, illetve a pultos-szakács-felszolgáló gyakornokoknak a húsmixer, a reggeliztető kávéfőző automata, a mobil ital-és pohárhűtő pult és a csoki szökőkút nyújtott segítséget. A vállalati gyakornoki kapcsolattartó a továbbfoglalkoztatási időszak lezárultával, még a támogatási időszakban értékelést adott a gyakornokok munkájáról a munkáltatóval egyeztetve, amely egyben referenciául szolgál (teljesítményértékelési dokumentum) a továbbfoglalkoztatást követő munkavállaláshoz is, ezzel segítve az elhelyezkedés sikerességét.