A kedvezményezett neve: Norta Kft.
A projekt címe: A Norta Kft. Kapacitásbővítő beruházásainak megvalósítása
A projekt kezdő dátuma: 2017.07.17
Tényleges befejezés dátuma: 2018.08.07
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00855
A szerződött támogatás összege: 39 959 150 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 50%

A Norta Kft. 2005. december 01-jén került bejegyzésre. A társaság tevékenysége széles körű, a hosszú távú fenntarthatóság, gazdasági stabilitás érdekében a cég kereskedelemmel, vendéglátással, turisztikával, szolgáltatásokkal, építőiparral és gyártással is foglalkozik. A termelési, gyártási folyamatok a technológia korszerűsítésével, a szolgáltatási innovációval, a termékkínálat szélesítésével valósíthatók meg a vállalat kapacitásbővítési törekvései. A tervezett fejlesztés megvalósítását követően a cég képes újabb termékek előállítására, új szolgáltatás bevezetésére, emellett korábbi tevékenységét hatékonyabban és gazdaságosabban tudja végezni. A projekt két megvalósítási helyszínen zajlott, Debrecenben és Túrkevén. A költségek többsége szabadvállalkozási zónában merül fel, illetve a feldolgozóiparhoz kapcsolódik.

A projekt három fejlesztési területet céloz meg: TEÁOR 2364 Habarcsgyártás, TEÁOR 2562 Fémmegmunkálás és a TEÁOR 4312 Építési terület előkészítése. A korábban rendelkezésre álló eszközállomány bővítése, fejlesztése valósult meg, így a cég a fémmegmunkálási tevékenységét magasabb minőségben és összetettebben képes ellátni. A habarcsgyártáshoz kapcsolódóan egy olyan vakoló gép került beszerzésre, melynek előnye, hogy a helyben előállított habarcs vakolóanyag meggyorsítja az építési folyamatokat, másrészt gazdaságosabbá teszi a kivitelezést. Az építési terület előkészítése tevékenységét korábban bérelt gépekkel vagy alvállalkozók bevonásával kellett megvalósítani, amely jelentős többlet terhet rótt a vállalkozásra, drágította a kivitelezéseket. A megvásárolt gépek az építési terület megtisztítására, talajmozgatásra, takaróréteg eltávolítására, egyéb terület-előkészítési műveletek elvégzésére alkalmasak.