A Norta Kft. befejezte a közel 200 millió Ft-os „Telephelyfejlesztés” beruházását, amelyhez 94 millió Ft Európai Uniós támogatást vett igénybe.

A Norta Kft. az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program keretén belül ÉAOP-1.1.1/D-12 pályázati kiírásra benyújtott "Autómosó létrehozása a Norta Kft-nél" elnevezésű pályázatával 94.292.697 Ft támogatásban részesült, melyet az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában finanszíroznak.


A projekt összköltsége 189.782.097 Ft. A támogatás intenzitása: 49,68%.
A cég a gazdasági válság ellenére jelentős növekedést ért el, az alkalmazottak létszámát, az árbevételt, a Kft. által végzett tevékenységet tekintve. Stabil működését, hosszú évek óta történő fennállását annak köszönheti, hogy széles tevékenységi körrel rendelkezik, amelyek szinte mindegyikéből származik árbevétele. A több lábon állás biztonságot, stabilitást jelent a vállalkozásnak és a munkavállalónak is. A tervezett fejlesztésnek köszönhetően a Norta Kft. egy olyan autómosót hoz létre, amely fenntartása gazdaságos, környezeti szempontból fenntartható, biztosítja a minőségi munkavégzéshez szükséges munkakörülményeket. A fejlesztés eredményeként létrejövő szolgáltatástól a pályázó Kft. versenyképességének és hatékonyságának, valamint árbevételének növekedését várja.
Jelen projekt keretében a Norta Kft. új telephelyén zöldmezős beruházás keretében autómosót alakított ki. A megvalósítás helyszíne Debrecenben a Köntösgát sor 8. szám alatt, gazdasági övezetben található. A projekt célja egy olyan modern technológiákkal felszerelt autómosó és autókozmetika kialakítása volt, mely a piaci igényeknek megfelelően lett megtervezve. A projekt megvalósításának kezdő időpontja: 2014. május 30. Befejezése: 2015. július 30. Az érdeklődők 2015.09.10-től 8 és 20 óra között vehetik igénybe az autómosó szolgáltatásait (kézi mosás, érintésmentes gépi mosás, önkiszolgáló mosó).
A projekt teljes körű koordinálást a pályázatkészítéstől a fenntartási időszak végéig a Robex Projekt Kft. látta el, mint külső projektmenedzsment cég. A debreceni Kft. több sikeres pályázat lebonyolítását végezte már a Norta Kft. részére.

További információ kérhető:

Tóth Angélától a 20/4295090 mobil számon, vagy a marketing@funcenter.hu e-mail címen, valamint a Robex Projekt Kft. munkatársaitól a robexprojekt@gmail.hu e-mail címen, vagy a 30/4334195 telefonszámon kaphatnak.